Produktchef Claus Bonde’s blog:  DECT – HVORFOR ER DET SÅ FANTASTISK?

Produktchef Claus Bonde’s blog: DECT – HVORFOR ER DET SÅ FANTASTISK?

DECT-teknologien er en ældre teknologi end den populærere Bluetooth teknologi. Men den er stadig meget populær. Dect er den fortrukne – og bedste løsning – til call centre og Office brugere. Mens Bluetooth i business-verdenen er det fortrukne headset til de fleksible medarbejdere på hybride arbejdspladser.

Når DECT stadig holder stand, så skyldes det, at DECT har flere egenskaber, som Bluetooth ikke har. DECT har op til 3 gange længere rækkevidde. Det er især godt, når man er på kontor, men også når man arbejder hjemme, og vil have samtalerne med rundt i huset eller lejligheden. Den har bedre lyd og mikrofon i de fleste tilfælde, da det ofte er prioriteret af producenterne, og kan bruges af flere på kontoret, da det ikke belaster frekvenserne på samme måde som Bluetooth.

Teknologien giver samtidig mulighed for, at man kan koble flere headsets sammen til medlytning eller oplæring. DECT har også højere sikkerhed end Bluetooth på de nyeste varianter. Overordnet set har den ofte også flere features til brug i kontor og call centre såsom mulighed for optagelse af samtaler, tilkobling til flere enheder samt tilbehør.

En af de største fordele ved DECT er, at det ikke bliver forstyrret af 2.4 GHz WIFI, hvorimod Bluetooth bruger samme frekvens som WIFI. Dette betyder, at det er muligt at have langt flere brugere på samme areal med en DECT-løsning. Derimod giver et Bluetooth headset mere fleksibilitet, da det kan kobles direkte op til brugerens mobiltelefon. Dette giver brugeren mulighed for at være på kontoret eller på farten med samme headsets.

Som konklusion er DECT altså stadig en bedre løsning som helhed end Bluetooth, og jeg vil derfor altid anbefale DECT til de brugere, som kan få opfyldt deres behov herigennem.

Jabra, Poly og EPOS Sennheiser har mange DECT-varianter herunder også løsninger til den fleksible medarbejder, der vil kunne opfylde de fleste behov.


Om DECT
DECT er en renere og mere stabil lyd og bliver ikke forstyrret af WIFI devices.
DECT beskytter desuden tale opkald med en højt sikret DECT krypteret autentificering. EPOS trådløse DECT-enheder har en rækkevidde på 180m i frit udsyn og ca. 55m i et typisk kontor miljø.

Om Bluetooth
Bluetooth Teknologien er en global standard, som supporterer en bred vifte af trådløse devices. Teknologien kan bruges i en rækkevidde på over 100m i frit udsyn og som professionelt brug op til 25m, afhængig af Bluetooth klassen, kvaliteten, kontormiljøet samt devicen du connecter til.

 

Se vores DECT headsets fra EPOS her

 

Af Claus Bonde
cb@dectel.dk

MENU